Es nesen uzzināju nelielu noslēpumu no konditora drauga, kas uz visiem laikiem mainīja manu uzskatu par olu vārīšanu. Šis process ir ne tikai vienkāršs, bet arī neticami aizraujošs – it īpaši, ja vēlaties pārsteigt viesus ar ko neparastu.
Šķiet, ka tā ir parasta ola, bet rezultāts ir tik iespaidīgs, ka katru reizi, kad jūs piedzīvojat patīkamu satraukumu pirms tās griešanas.
Mēs sākam ar olu sagatavošanu
Galvenais, lai ola būtu vesela, ar stipru čaumalu. Ieliekam glāzē vai mazā krūzē, vienmēr ar aso galu uz augšu. Šāda pieeja ir ērta, jo ļauj noturēt olu vēlamajā pozīcijā, kad veicam nelielas manipulācijas ar augšējo daļu.
Tagad mums ir jāizveido caurums pašā olas augšējā punktā. Paņemu maza naža smaili un izlaužu čaumalu. Galvenais ir nesabojāt čaulu vairāk nekā nepieciešams. Maksimums 2-4 mm. Caurumam jābūt pietiekami mazam, lai sliktākajā gadījumā caur to varētu iespiesties zobu bakstāmais vai koka suši kociņš.
Tagad jautrība sākas. Caur mūsu izveidoto caurumu ievietojam zobu bakstāmo vai koka irbulīti iekšā.
Mēs sākam sajaukt olu saturu ar apļveida kustībām. Tas ir svarīgi: sajaukšanai jābūt gludai, bez pēkšņām kustībām, lai nesabojātu čaumalu.
Lasi vēl: Es uzzināju vienu noteikumu attiecībā uz skursteņiem un tagad tas vienmēr ir tīrs
Iedomājieties, ka strādājat kā mikseris, bet ļoti maigi.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk….
Tevi noteikti interesēs
- Mans vīrs “aizmirsa” par manu dzimšanas dienu un devās pie drauga; es palutināju sevi ar greznu spa, par to samaksājot ar viņa kredītkarti
- Izziņots svētku laika pārtikas veikalu darba laiks: 1. janvārī būs atvērti vien divi lielveikalu tīkli
- Uzkoda Jaunajam gadam, kas saglabājas ilgāk svaiga par salātiem: nav pat jāstājas pie plīts, un tā vienmēr kļūst par galda rotu
- Cilvēki, kuri aiziet pensijā laimīgi un paliek tādi arī ilgtermiņā, parasti piekopj šos 7 ikdienas paradumus
- 2025./ 2026. gada ziemas modes “antitrendi”: novecojošas “kombinācijas”, par kurām šajā sezonā varat aizmirst
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti











